sv Nieuwkoop

Nieuwkoop onderuit tegen RCL

Het was geen best weekend voor de selectieteams van SV Nieuwkoop. Het eerste elftal verloor met maar liefst 5-0 bij RCL. Nieuwkoop 2 kende een ongelukkige wedstrijd tegen Lisse en verloor met 4-0. En de JO19-1 kon het niet bolwerken tegen Schoonhoven en verloor met dezelfde cijfers. Volgende week spelen alle selectieteams thuis op de Dulen. U begrijpt dat ze de steun van de supporters hard kunnen gebruiken.

Nieuwkoop 1

Het zag er een beetje triest uit vandaag. Verbouwing bij RCL, zuur weer met motregen en heel weinig publiek langs het veld. Gelukkig, toen de scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd, stopte het met regenen en kwamen er toch nog wat supporters het complex op. 

RCL begon goed aan de wedstrijd en kwam na twee minuten bijna op 1-0 door een te korte terugspeelbal op keeper Boekestein. Daarna volgde een periode waarin Nieuwkoop prima meevoetbalde en met name op het middenveld goed stond. Toch kreeg RCL een paar mogelijkheden, terwijl in de hele eerste helft Nieuwkoop geen één keer gevaarlijk kon worden. 

Na een half uur was het raak voor RCL. Een lage voorzet van links kon van dichtbij worden ingetikt. Vlak voor rust kreeg RCL een grote mogelijkheid op 2-0, maar voor vrijwel leeg doel ging de bal over. Met een 1-0 achterstand ging Nieuwkoop de rust in. Met waarschijnlijk in het achterhoofd dat er nog wat te halen viel in Leiderdorp. 

In de tweede helft was het echter RCL wat de klok sloeg. Nieuwkoop werd slordiger en kon de ploeg uit Leiderdorp niet meer bijbenen. Met maar liefst 4 doelpunten in één helft werd de eindstand op 5-0 bepaald.

Geen paniek natuurlijk, maar wel een stevige nederlaag. Volgende week komt koploper Lugdunum op bezoek. Het is te hopen dat de oranjehemden dit resultaat niet in het achterhoofd meenemen. Laten we maar denken aan vorig seizoen, toen destijds koploper Lugdunum met 3-2 werd verslagen.

Nieuwkoop 2
Nieuwkoop 2 speelde een heel ongelukkige wedstrijd in Lisse. Ook vorig seizoen zat het tegen deze tegenstander al niet bepaald mee.

In de eerste helft was het een prima wedstrijd met gelijkwaardige teams. Nieuwkoop kreeg haar mogelijkheden, maar zag kansen stranden op de keeper en één op de paal. Ook werd een paar keer zeer discutabel een buitenspel teruggefloten.

Aan de andere zijde ging het de eerste helft helemaal mis. Een communicatiefout achterin, een persoonlijke fout en een arbitrale dwaling gaven Lisse een 3-0 voorsprong bij rust.
Deze achterstand kwam Nieuwkoop niet meer te boven. Wel bleef het in de tweede helft knokken, maar Lisse speelde de wedstrijd goed uit. Nieuwkoop kwam nog wel dichtbij een score, maar een kwartier na rust belandde de bal tegen de lat. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 4-0.