FC Aalsmeer

Voorbeschouwing Zwaluwen’ 30 – Zaterdag 1

Komende zaterdag gaat de reis voor Zaterdag 1 naar Hoorn. Daar staat om half 3 Zwaluwen’ 30 klaar om aan competitiewedstrijd nummer 3 te beginnen. En als we de statistieken van vorig seizoen erbij pakken kunnen we niets anders concluderen dat de cijfers in het voordeel van de gastheer spreken. Het werd 3-1 in Hoorn en 0-1 in Aalsmeer.

Er dient wel vermeld te worden dat Zaterdag 1 in de tweede ontmoeting vorig seizoen reeds veilig was en de druk van de ketel was. Het kwam Zwaluwen’30 die zesde mei goed uit. Door hun zege in Aalsmeer verzekerden ze zich ook van nog een jaar eerste klasse.

Zwaluwen’ 30 is het seizoen begonnen met een overwinning op nieuwkomer Marken, (4-2) en afgelopen zaterdag verloor de formatie van Ron van der Gracht kansloos bij WVHEDW in Amsterdam met 2-0.

Zaterdag 1 heeft op de ranglijst 1 punt meer, maar dat hebben de aalsmeerders aan zichzelf te wijten. Het hadden er 3 moeten zijn. Afgelopen zaterdag had er natuurlijk gewoon gewonnen moeten worden van FC Breukelen. Met alle realiteit in ogenschouw was de 0-0 een teleurstelling in het Aalsmeer-kamp. Maar gedane zaken nemen geen keer.

De selectie van Zwaluwen’30 is dit seizoen in vergelijking met vorig seizoen grotendeels in tact gebleven. Serdar Ozturk is weer terug van een slepende knieblessure en zal van meerwaarde kunnen zijn. Daarnaast is Frank Abbring nieuw in de selectie. De 26-jarige centrale verdediger kwam over van Jos/Watergraafsmeer en speelde het seizoen ervoor bij AFC  (zo). Abbring kende daar een weinig succesvolle periode. En routinier Ivo Rottiné is waarschijnlijk dit seizoen ook nog altijd van waarde voor de ploeg uit Hoorn.