In gesprek met trainer

Bas IJsselstijn.....30 jaar jong en zo ambitieus..."ik wil naar mijn top"

 Bas

 

In deze rubriek belichten we voetballiefhebbers die naast de hoofdrolspelers van het 1e elftal een belangrijke rol spelen binnen de club. In de vorige editie was Marcello Bout van KDO aan het woord.. Nu zijn we in gesprek met Bas IJsselstijn, HJO SVW'27, Hoofdtrainer Vrouwen Jong vv Alkmaar en hoofdtrainer van Wiron in Den Oever,
Bas hebben we leren kennen bij vv Berdos in Bergen die nog bezig was met zijn TC3. Nu inmiddels in het bezit van TC2

 

Hoe bevalt het nu als HJO bij en grote club als SVW 27 en hoe kwam je terecht bij de vrouwen van vv Alkmaar?. Hoe zie je de toekomst van je clubs?

 

Via Stefanie van der Gragt, speelster van het Nederlands Vrouwen elftal. We zaten samen op de cursus Juniorentrainer bij Ton Korevaar, voormalig docent KNVB. Niet lang geleden kwam ik in kontakt met Stefanie en vroeg ze mij of ik iets voelde voor een functie als trainer bij het vrouwenvoetbal en dan met name bij vv Alkmaar. Op gesprek gekomen en dan ook nog aanbevolen worden door een topspeelster is uiteraard de moeite waard geweest om te gaan praten. Stefanie kende ik al van Reiger Boys en we hebben elkaar altijd een beetje gevolgd. Daarnaast had ik nog voldoende tijd om als HJO aan de slag te gaan. Ik was HJO bij De Blokkers, maar helaas braken de reistijden mij op en kon ik de kans krijgen bij SVW 27 in Heerhugowaard

 

Hoe bevalt het nu als HJO bij een mooie club als SVW 27. Bas hoe zie je de toekomst van je club?

 

Prima, bevalt zelfs zeer goed. Met Hilko Kramer hebben we een technische beleidsplan van bijna 30 pagina's geschreven en voorgelegd aan de leden tijdens de algemene ledenvergadering. Voorgelegd via de algemene ledenvergadering. Door de leden is het beleidsplan aangenomen en zijn we begonnen met de uitvoering ervan.

 

"Op welke onderdelen binnen het jeugdplan liggen jouw prioriteiten?

 

Selectieteam spelers en trainers ontwikkelen. Eisen dat elke selectietrainer TC3 in zijn bezit heeft. We dragen de visie uit van de KNVB. Kleine verandering die wij hebben aangebracht bij de onderbouw tot JO11. Tijdens de wedstrijden zijn spelers verplicht door te draaien. Meer weerstand. En leren voetballen op verschillende posities. Het huidige voetbal vraagt meer van spelers en speelsters. We zijn voorstander van dynamische trainingen binnen voetbaleigen bedoelingen. 

 

Stel je even voor aan het “Voetbal Totaal publiek:

 

Mijn naam is Bastiaan IJsselstijn ben 30 jaar oud woonachtig in Alkmaar maar opgegroeid in Sint Pancras.

 

Wat is me voetbalachtergrond, voetballer/trainer?

Als voetballer begonnen bij Sv Vrone te Sint Pancras in de jongste jeugd (Fjes) hier heb ik tot me 14de jaar gevoetbald. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar AFC 34 te Alkmaar hier heb tot mijn 16de gespeeld. Daarna ben ik naar Bsv Bergen gegaan hier heb ik tot me 19 jaar gespeeld daarna maakt ik de gevoelige overstap naar Vv Berdos hier heb ik tot me 21 gespeeld vervolgens ben ik bij Kolping boys gaan voetballen voor een jaar. Na dat jaar stopte ik definitie als voetballer.

 

Trainer: 

Vervolgens ben ik me gaan richting op het trainersvak, wat echt me passie is geworden! Ook als trainer waren mijn eerste stappen dan ook bij Vrone. Hier heb ik verschillende leeftijdsgroepen gedaan (F/E/D). Vervolgens kwam ereen mooi kans bij Vv Berdos in Bergen om de gehele D-jeugd te gaan trainen dit heb ik twee jaar met heel veel plezier gedaan. Tijdens mijn verblijf bij Berdos was ik ook een jaar assistent trainer bij AFC 34 B1 waar ik veel gezien heb en geleerd heb van verschillende trainers binnen AFC 34. Helaas kon ik als trainer niet meer op zaterdag aan de slag. Gelukkig kwam in aanraking met VVS 46 uit Spanbroek hier ben ik de zondag B1 gaan doen met heel veel plezier en een geweldige beloning voor zowel mij als voor de spelers met het behalen van de districtsbeker west 1! Na het jaar koos ik om terug te gaan naar Sv Vrone om de A1 te gaan in combinatie met Fc Volendam O14 waar ik de functie had als assistent trainer. Dit jaar ben ik Hoofd Jeugdopleiding (HJO) bij Svw'27 te Heerhugowaard en Hoofdtrainer bij VV Wiron te Den Oever uitkomend in de 5de klasse zondag. Ook ben ik Hoofdtrainer bij Jong vv Alkmaar(dames) te Alkmaar uitkomend in de Topklasse zaterdag. Naast alle andere clubs scout ik voor de onderbouw voor Ajax in de omgeving Nnoord Holland. -

Welke opleiding heb ik gedaan?

Ben ooit begonnen met pupillentrainer vervolgens wilde ik steeds meer ben toen de cursus trainer/coach 3 (Tc3) gevolgd. Vorige jaar heb ik me trainer/coach 2 (Tc2) behaald.

 

Wat zijn de hoogtepunten die je hebt meegemaakt als trainer?

Hoogtepunt mijn TC2 gehaald waardoor ik mijzelf beter en sneller kan ontwikkelen. 


Wat zijn daarentegen je dieptepunten:

Gelukkig nog niet

 

Zou je een andere functie binnen het voetbal niet uitsluiten?

Zeker niet ik ben HJO geworden om het kader te helpen in hun ontwikkeling....Een opleiding als HJO ambieer ik graag.

Meest bijgebleven trainers (en waarom):
Alex Pastoor en Peter Hyballa. Zijn visie en manier van trainen, bevalt me.


Meest bijgebleven voetballers (en waarom):

Johan Cruijff is hét toon voorbeeld hoe voetbal gespeeld zou moeten worden. Toon voorbeeld voor veel clubs.


MENING

vv Alkmaar

Goede sfeer, leerzame omgeving. Je merkt dat ze er alles aan doen dat het gaat slagen in Alkmaar en regio.
SVW 27

Slapende reus in Heerhugowaard. Dat nog 1e klasse speelt met de jeugd.


Naar welk niveau wil jij met de jeugd van SVW 27 en waarom?:

Binnen 3 jaar hoofdklasse met de meeste 1e teams


Wat wil je verbeteren als HJO bij SVW'27 Wat voor een termijnplanning heb je uitgestippeld?:
Allemaal dezelfde taal praten. Denken in ontwikkelen en graag binnen 3 seizoenen naar een hoger niveau.

TOT SLOT

Wat is je levensmotto:
Durf fouten te maken en leer van je fouten