In gesprek met trainer

Marcello Boud: een ambitieuze trainer van KDO naar een profclub........

 

In deze rubriek belichten we mensen in het voetbal die niet alleen het eerste trainen, coachen, begeleiden of welke functie dan ook hebben maar juist voetballiefhebbers die naast trainer een belangrijke rol spelen binnen KDO. Deze keer is het de beurt aan  Marcello Boud hoofdtrainer van KDO O13

 

Marcello: "Op dit moment train je bij KDO in de Kwakel. Hoe komt het zo dat JO13 traint?

Vorig seizoen ben ik begonnen bij de JO11-1 van SV KDO. De club vond dat ik het goed deed en klaar was voor de volgende stap, mede door dat ik mijn TC3 had gehaald in het seizoen 2016/2017. En ik was persoonlijk ook klaar om een stapje hoger op te doen. 


Stel je even voor aan het Voetbal Totaal publiek:

Ik ben Marcello Boud en 20 jaar oud. Woon mijn hele leven al in Uithoorn. Ik volg een sportopleiding in Amsterdam en zit daar in mijn afrondingsjaar. Ik ben zoals boven vermeld trainer van SV KDO JO13-1. Ook organiseer ik veel voetbaltoernooien bij de club. En heb ik mijn eigen voetbalschool. En werk ik in een sportzaak Intersport DUO in Amsterdam. Ik ben een groot voetballiefhebber.

 

Hoe lang ben je actief binnen sv KDO:

3 jaar.

 

Hoe zien globaal je trainingen eruit? Wat vind jij belangrijk in je trainingen? Wat mag niet ontbreken?

Het is altijd een opbouwende training waar je toe werkt naar een grote partijvorm en een training waar je alleen dingen hoeft weg te halen en niet meer klaar te zetten. Wat ik belangrijk vind in een training is dat de kinderen er plezier aan beleven, wat echt niet mag ontbreken is dat er in wedstrijdechte situaties worden getraind.

 

Ben je tevens bij de wedstrijd? Als dat zo is, hoe gaan ouders met jou om? En in relatie met de kinderen?
Ja ik ben ten alle tijden bij de wedstrijden. Ouders gaan altijd goed met mij om aangezien er duidelijke afspraken zijn gemaakt over hoe zij zich opstellen in een wedstrijd tegen mij als coach of een tegenstander en/of scheidsrechter. Dit is zeer prettig werken. Met de kinderen proberen we een wedstrijd altijd positief en coachend te benaderen. Zo dat we er in alle tijden leer uit halen van de goede dingen en de minder goede dingen.

 

Wat zijn je hoogtepunten tot nu toe sinds je actief bent voor de club:
Absolute hoogtepunt was vorig seizoen met de JO11-1. We stonden in de wedstrijd tegen Sloterdijk JO11-1 4-0 achter in de rust. (na eerder in competitie 5-0 te hebben verloren) Ik ben totaal niet boos geworden en heb alleen gezegd dat we er alles aan moesten doen om ons rug te rechten. En dat gebeurde na dat de 4-1 erin lag werd het daarna toch nog 4-4. Ik zal dat nooit meer vergeten dat was een absolute kick voor iedereen dat we niet wedstrijd helemaal hadden om gebogen.

Wat zijn daarentegen je dieptepunten:
Als trainer is er wel eens wat gebeurd wat niet leuk was of jammer maar niet echt een dieptepunt.

Meest bijgebleven trainers (en waarom):
Peter Bosz van Ajax/Borrusia Dortmund. Ik was tot hij kwam geen voorstander aangezien hij weinig ervaring had ik het topvoetbal. Maar zijn manier van voetballen staat mij heel erg aan als trainer. En vind het enorm mooi dat die het bij Borussia nu ook zo geweldig doet, echt mijn voorbeeld.

Meest bijgebleven voetballers (en waarom):

Davy klaassen, Misschien niet de beste voetballer maar wel een ontzettend harde werker. Iemand die een team kan dragen en er alles en dan ook alles aan doet om een wedstrijd te winnen. Een voorbeeld voor vele kinderen in mijn ogen.

 

Nooit de wil gehad eens te verhuizen naar een andere club?

Ja zeker wel, er was ook afgelopen seizoen van 3 clubs belangstelling en met 1 club heb ik zelfs gesprekken gevoerd. Maar bij KDO ben ik erg gelukkig, het is een hele warmhartige club met een goede visie waar ik me goed bij voel en lekker onder kan werken.MENING

KDO
wat vind je waar de club naar toe moet?

De club heeft ambities uitgesproken om steeds hoger op te komen, aangezien we een zeer kleine club zijn is het enorm knap waar we nu staan. Het 1e elftal speelt voor het eerst in de club geschiedenis 2e klasse. En de 4 jeugdteams spelen allemaal 1e klasse O11. 13, 15 en 17. Op langer termijn willen we dat de O9 en O19 ook 1e klasse spelen. De jeugd heeft de toekomst. En dat zie je terug want het grootste deel van de KDO selectie heeft vroeger bij KDO gespeeld.


Wat wil je bereiken als trainer en wat is je "droom":

Mijn droom is om voor een professionele club te mogen werken, wat ik wil bereiken is dat ik stappen blijf maken als trainer.


Wat verwacht je het komend seizoen bij jouw team?

Ik hoop een plaats in de top 5, maar het aller belangrijkste is dat we de jongens veel bij leren het komende seizoen.


Wat is je mening over Voetbal Totaal:

Super leuk 😊


TOT SLOT

Wat is je levensmotto: kwets nooit iemand die om je geeft. Daar zijn er namelijk niet zo veel van.

 

Wat is nog je grootste wens als we praten over KDO: Dat de club bekender wordt in de regio. En dat we op korte termijn met alle jeugdteams 1e klasse spelen.