RKDES

RKDES JO13-1 verliest met opgeheven hoofd en veel strijd

Na het gelijke spel van vorige week in de eerste competitiewedstrijd, mochten de Rode Leeuwen van RKDES JO13-1 vandaag de lastige uitwedstrijd spelen tegen SC Buitenveldert JO13-3. De koppies stonden goed en de mannen hadden er zin in. Vanaf het begin stond er een team wat voor elkaar bereid was een extra stapje te doen. Gezonde vechtlust in combinatie met bij vlagen leuk voetbal gaf een leuke eerste helft met aan beide kanten een paar kleine kansjes. Na de rust hetzelfde spelbeeld maar met de iets betere kansen voor de thuisploeg. Gelukkig kon Stan een aantal keer goed redding brengen. Op enig moment liepen de gemoederen een beetje op, nadat een aantal beslissingen van de scheids in twijfel werden getrokken.

 

De wedstrijd leek in een spannende 0-0 te gaan eindigen, echter mocht SCB in de 53e minuut een vrije trap nemen. Deze werd met een mooie boog hoog in de rechterbovenhoek geschoten, 1-0 voor de thuisploeg. RKDES zette nog een keer aan voor een slotoffensief, maar helaas bleef het 1-0. Een zure nederlaag, waar een gelijkspel meer op zn plaats was geweest. 


Reden om lang teleurgesteld te blijven? Absoluut niet! Net als vorige week was er strijd, de wil om te winnen was er en er werd wederom beter gevoetbald dan de voorgaande wedstrijden. Volgende week thuis om 13:00 uur tegen Amstelveen Heemraad JO13-1.