Speler in het nieuws

Jong en fit: Voetbal en gezonde kantine

 

Vic2Nederlandse kinderen zijn steeds vaker te zwaar en dat heeft invloed op hun gezondheid. In Hilversum wonen veel jongeren. Ze vertellen over gezond en fit zijn. Maak kennis met Kasper (10) en Toby (8). De broertjes voetballen bij Victoria en staan wekelijks 3 tot 4 keer op het veld. 

Passen en scoren 

Voor Toby verliep zijn meest recente zaterdagwedstrijd niet zo goed. “Ik kreeg een blessure en dat was niet fijn. De tweede helft kon ik niet meer spelen”, vertelt de middenvelder uit team JO9-3. “Ik hou ervan om te passen en te scoren. Als ik heb gesport, voel ik me vies, maar ook fijn. Ik vind het gewoon leuk om te sporten.” 
Na afloop van de zaterdagwedstrijd volgt er meestal een bezoekje aan de voetbalkantine van Victoria, die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot meest bewuste kantine van Nederland. “Ze hebben gezonde dingen”, legt Toby uit. “Appels, broodjes en gezonde drankjes. Soms neem ik er wat van, een broodje gezond ofzo. Ik vind het wel lekker, maar eet liever een tosti.” 

Vet én gezond 

Dat geldt ook voor zijn grote broer Kasper, die keept in team JO12-5. “Als ik klaar ben met voetballen, heb ik de meeste zin in een tosti. Dat vind ik heel lekker en het vult goed.” Kasper vindt ‘zijn’ bewuste voetbalkantine een goede zaak. Als hij met zijn team uit speelt, ziet hij naar eigen zeggen bijna nooit een banaan of een bakje fruit liggen. “Veel kantines hebben alleen maar vet, maar hier kan je kiezen voor iets vets én iets gezonds. Ze hebben hier smoothies, broodjes gezond, appels en bananen. Dat is wel goed. Als je hebt gesport, moet je niet meteen alles er weer bij eten.” 

Overzicht in het veld 

Kasper vindt sporten belangrijk. “Omdat je in conditie blijft en beweegt.” Hij heeft om meerdere redenen voor voetbal gekozen. “Ik vind het heel leuk en je kunt het overal doen. Je hoeft alleen een bal mee te nemen en een flesje om aan te geven waar het doel is. En ik vind het leuk om in een team te zitten en met elkaar te winnen of te verliezen.” Kasper is blij met zijn positie als keeper. “Omdat ik graag het overzicht in het veld heb. Als je aanvaller bent, zie je alleen het goal voor je. Als verdediger zie je relatief veel, maar niet alles. Ik vind het fijn om alles te zien.” 

Bron Nieuwsbank

Zondag 1 van FC Aalsmeer verslaat UVV

Als de FC Aalsmeer dit jaar mee wil gaan draaien, dan staat er een hoop werk te wachten voor trainer Marco Bragonje. Afgelopen zondag tegen UVV was het niet als te best. O.a het veels te lang het niet afgeven van de bal. Het niet om zich heen kijken naar vrijstaande spelers. Het veels te lage tempo bij bepaalde spelers. Jammer allemaal, vooral omdat men de tegenstander van vandaag een ploeg had om zich eens goed uit te leven, want de overwinning van 2-0 was natuurlijk veels te matig.

FC Aalsmeer – UVV was in de eerste tien minuten het aankijken waard. Men probeerde van beide kanten het beste van te maken. Maar in de volgende speeltijd kwam al gauw aan het licht dat de tegenpartij van vandaag toch wel kwaliteit tekort kwam. En daar had FC Aalsmeer meer gebruik van moeten maken.

De 1-0 kwam in de zeven en twintigste minuut, in een wirwar van spelers was het Joost van der Zwaard die de bal in het vijandelijk doel wist te plaatsen. Het was vooral aan de kwaliteiten van de doelman van UVV te wijten dat de score voor de rust niet hoger was. Vlak voor de rust was er weer een reuze grote kans op 2-0, maar het lang wachten met schieten was er de oorzaak van dat het feest niet doorging.

Na de thee het zelfde spelbeeld, een conditioneel beter FC Aalsmeer. Maar ook bij de thuisploeg was het ook niet hosanna. Joost van der Zwaard kreeg diverse kansen, die echt niet te missen waren. Met de inbreng van Elias ging het allemaal wat beter. Het was Rem, die in de vijf en vijftigste minuut, de bal pan klaar lag voor Van der Zwaard maar de doelman van UVV had het spelletje door.

In de vijf en zestigste minuut was er een strafschop voor nodig om de stand op 2-0 te tillen. Doelpunten maker Joost van der Zwaard.

Al met al een wedstrijd waaruit men lering moet trekken, dat het allemaal veel beter kan en moet!

Uitnodiging: Kick Off van de 1e editie van de netwerkbijeenkomst van Businessclub FC Aalsmeer in samenwerking met BorrelAalsmeer" 

 

FCA

Evenement gegevens

 • Date:  – 
 • Locatie: FC Aalsmeer

Beste relatie,

Achter de schermen is er de afgelopen periode veel gebeurd. 12 januari jl. vond de 52ste en tevens laatste editie plaats van de netwerkbijeenkomst @BorrelAalsmeer. Tijdens de netwerkbijeenkomst maar ook na afloop heeft organisator Ingrid Claasen vele mooie reacties in ontvangst mogen nemen maar ook werd benadrukt dat veel relaties het jammer vonden dat het netwerken in Aalsmeer na 4 jaar werd stopgezet.

Maar er is goed nieuws! @Borrelaalsmeer is in het voorjaar benaderd door de Businessclub FC Aalsmeerom de krachten te bundelen en 4 keer per jaar een netwerkbijeenkomst te organiseren voor de Businessclubleden van de voetbalvereniging FC Aalsmeer maar ook voor de ondernemers, werknemers, winkeliers en MKB in de regio.

14 september a.s. vindt de ‘Kick off’ plaats en jij bent hiervoor als relatie van @BorrelAalsmeer uitgenodigd en van harte welkom op de 1e editie van dit netwerkevent. Sport, zakendoen en netwerken is een mooie combinatie en de Businessclub FC Aalsmeer heeft een interessant concept opgezet om ondernemers, winkeliers en MKB met elkaar te verbinden.

Het programma ziet er als volgt uit:

* 17.00 uur Inloop en ontvangst van gasten met een borrel in de kantine van FC Aalsmeer
* 18.30 uur Start van een kort podiumprogramma met presentaties van de volgende sprekers:

– Opening door Eef Niezing – voorzitter FC Aalsmeer
– Toespraak namens de gemeente Aalsmeer – wethouder Robbert-Jan van Duijn
– Presentatie doelstellingen FC Aalsmeer – Cor Geleijn
– Presentatie doelstellingen businessclub FC Aalsmeer – Jan Koster
– Presentatie sportieve doelstellingen FC Aalsmeer zaterdag 1 – Cor van Gardere
– Overhandiging van de nieuwe presentatiegids De Aftrap aan de aanvoerders van dames 1, zaterdag 1 en zondag 1 – Arno Maarse

Na afloop van de korte presentaties worden er een aantal prijzen verloot door de leden van de Businessclub FC Aalsmeer en relaties van @BorrelAalsmeer:

MS

* Einde netwerkborrel circa 22.30 uur

Eromheen worden allerlei sfeer-verhogende activiteiten georganiseerd, zoals gastvrije hostesses, een golfsimulatie experience aangeboden door DeGolfapp.nl, polaroid snapshots van alle gasten en nog veel meer. Tevens zal de DB Video een mooie sfeerreportage maken die op de website van de Businessclub FC Aalsmeer en op de website Voetbal in Aalsmeer wordt geplaatst.

Bruijn

Tijdens de netwerkbijeenkomsten worden namens Businessclub FC Aalsmeer hapjes geserveerd en Budget Broodjes zal de belegde broodjes verzorgen. De drankjes zijn voor eigen rekening.

Vroodjes

De fotografie is tijdens de 1e editie in handen van Arjen Vos Fotografie.

 

Foto_1

 

Langs deze weg bedanken wij ook onze sponsoren Kantoorvakhandel Blauwhoff voor het leveren van de badges & displays, MyDotpoint.com voor het hosten van de website en Total Copy Aalsmeer voor het verzorgen van het drukwerk.

 

Blau

Aanmelden:
Maak je zakelijke profiel aan of log in op de website en geef aan dat je 14 september a.s. naar de netwerkbijeenkomst komt. Aanmelden is NIET verplicht maar altijd fijn i.v.m. de hoeveelheid hapjes. Je kan je ook aanmelden door een e-mail te sturen naar info@borrelaalsmeer.nl. Like ook de facebookpagina van @Borrelaalsmeer, op LinkedIN of volg ons op twitter.

Ben je verhinderd noteer dan alvast 9 november a.s. in de agenda. Wij hopen je donderdag 14 september a.s. te mogen verwelkomen op de ‘Kick Off’ van de netwerkbijeenkomst nieuwe stijl in de voetbalkantine van FC Aalsmeer. Iedereen is welkom, dus neem je collega’s, vrienden, partner of relaties mee. Wij hebben allemaal een zakelijk netwerk!

Met vriendelijke groet,

 

 

BorrelAalsmeer   Businessclub FC Aalsmeer
Organisator Ingrid Claasen  Voorzitter Jacco van der Laarse
www.borrelaalsmeer.nl  www.businessclubfcaalsmeer.nl

 

 

 

Borrel2

 

 

 

De voorbereiding op het komende seizoen gaat bijna van start voor Zaterdag 1

Hieronder vind u het complete schema tot en met de eerste competitiewedstrijd.

 • 10 aug. Training 20.15 uur
 • 12 aug. Training 10.00 uur en 14.00 uur
 • 14 aug. Training 20.15 uur
 • 15 aug. Fotoshoot Zaterdag 1 en Zondag  1 (verplicht aanwezig)
 • 19 aug. 14.30 uur: vv Spijkenisse (3e divisie zaterdag) – Zaterdag 1
 • 21 aug. Training 20.15 uur
 • 23 aug. 19.30 uur: Zaterdag 1- Zondag 1 (Vaneman Toernooi)
 • 24 aug. Training 20.15 uur
 • 26 aug. 19.00 uur: Zaterdag 1 – KDO 1 (Vaneman Toernooi)
 • 28 aug. Training 20.15 uur
 • 29 aug. 20.30 uur: Zaterdag 1 – VVC (3e klasse za)
 • 02 sep. 17.00 uur: vv Hillegom (1A zo) – Zaterdag 1 (Beker)
 • 04 sep. Training 20.15 uur
 • 05 sep. 20.30 uur Zaterdag 1 – FC Abcoude (2B zo)
 • 07 sep. Training 20.15 uur
 • 09 sep. 14.30 uur: Zaterdag 1 – Valken’68 (2C za)(Beker) onder voorbehoud.
 • 11 sep. Training 20.15 uur
 • 12 sep. Training 20.15 uur
 • 14 sep. Training 20.15 uur
 • 16 sep. 17.00 uur Zaterdag 1 – RKVV Teylingen (2C zo) (Beker)
 • 18 sep. Training 20.15 uur
 • 19 sep. Training 20.15 uur
 • 21 sep. Training 20.15 uur

23 sep. 14.30 uur, Te Werve – Zaterdag 1 (Comp)

Bron: FC Aalsmeer