CSW

CSW IN SLOTFASE TEN ONDER

CSW is er niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen in de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB. Sterker nog, in de negentigste minuut maakte Xerxes de winnende treffer en bleef de ploeg uit Wilnis met lege handen achter.

Het leek voor CSW een droomstart te worden, want al na 30 seconden kreeg Mike Cornelissen een unieke kans om de score te openen. Hij werd op maat bediend door zijn broer Dave maar schoot vervolgens op de benen van de keeper. Na 8 minuten spelen keek CSW plots tegen een 0-1 achterstand aan. Bij een terugspeelbal treuzelde doelman Santangelo veel te lang en schoot tegen een tegenstander aan die de bal voor zijn voeten kreeg en in het lege doel schoof. CSW ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker maar miste wat precisie bij de laatste bal. Toch kwam de ploeg halverwege de eerste helft op gelijke hoogte toen een uittrap van Santangelo werd doorgekopt door Vincent van Hellemondt. Justin Blok was goed doorgelopen en via binnenkant paal prikte hij de bal in het doel. Nog geen 5 minuten later kwam CSW zelfs op voorsprong. Een prima aangesneden vrije trap van Nick van Asselen werd met het hoofd afgerond door van Hellemondt. CSW was in deze fase de betere ploeg en bijna werd de voorsprong nog groter maar de pegel van Oscar Leune spatte uiteen op de lat.

 

Na rust kwam CSW er nauwelijks meer aan te pas. Het werd ver teruggedrongen op eigen helft en kwam zelf nauwelijks meer aan voetballen toe. De gelijkmaker leek er te komen maar de scheidsrechter keurde de treffer af wegens een duwfout. Enkele prima reddingen van Santangelo voorkwamen ook een goal van Xerxes. Na 65 minuten spelen kwam alsnog de verdiende gelijkmaker op het bord. Uit en toegekende hoekschop werd de 2-2 binnengekopt. CSW kwam hierna iets meer opzetten maar kwam niet verder dan een paar hoekschoppen die vervolgens niets opleverden. Xerxes bleef de aanval zoeken en rook de overwinning. Vlak voor tijd kreeg het een vrije trap rand zestien. Santangelo redde prima en tikte de bal naar buiten maar vervolgens kreeg de rechtsback van Xerxes de bal en dribbelde naar binnen om daarna verwoestend uit te halen en zo de doelman kansloos liet en de winnende 2-3 aantekende.

CSW verliest bij ARC

CSW1 heeft in de uitwedstrijd tegen ARC met 2-1 verloren. Een uitslag die gezien de kansen veel hoger uit had kunnen uitvallen. Mark Evers moest het doen zonder Machiel van Maarseveen (werk) en Daniel Buijnink (vakantie). De thuisploeg zetten CSW in de eerste helft direct vast op eigen helft en kreeg kansen. Bij spelhervattingen liet ARC zich echter teveel terugdringen. Uit een van die spelhervattingen was het CSW dat op een 0-1 voorsprong kwam door niet goed verdedigen van ARC.

Daarna nam ARC het heft weer in handen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Een prachtige combinatie op links tussen Youri Duisterhof en Neal Arnoldus eindigde in een voorzet op maat van Neal. Daan van Leeuwen rondde de aanval koelbloedig af. In het verdere verloop van het eerste bedrijf bleef ARC de betere ploeg en kreeg kansen. Lees verder op de site van ARC

GOED BEGIN CSW

CSW is de competitie goed van start gegaan. Op eigen veld werd Vitesse Delft met 3-2 verslagen maar een makkelijke overwinning werd het zeker niet. CSW begon voortvarend want na 4 minuten spelen stond er al een 1-0 voorsprong op het bord. Oscar Leune begon aan een rush van achteruit en van een meter op 20 knalde hij de bal snoeihard in de kruising. CSW was in de beginfase de betere ploeg maar had moeite om de juiste opening te vinden. Halverwege de eerste helft een prima kans voor Vitesse maar na een goed lopende aanval ging de bal gelukkig voor CSW voorlangs het doel. Vitesse was ook gevaarlijk met verre ingooien maar echt grote kansen leverde dit niet op. Aan de andere kant had Vincent van Hellemondt de 2-0 op zijn schoen maar hangend in de lucht kon hij de bal niet goed raken. Toch kwam CSW voor rust nog op een 2-0 voorsprong. Een hoekschop van Menno van der Leeden werd door Nick van Asselen ingekopt.

Na rust waren de bedoelingen duidelijk van Vitesse Delft. Het ging snel op zoek naar de 2-1 om zodoende nog enig resultaat te halen deze middag. Vitesse was veel in balbezit en drong CSW terug op eigen helft. Het kreeg een aantal hoekschoppen maar gelukkig voor CSW werd steeds het gevaar gekeerd. Toch kwam Vitesse op 2-1 toen een speler zomaar door kon lopen en Giovanni Santangelo met een droog schot kansloos liet. CSW was even van slag maar na een goed lopende aanval kreeg het een hoekschop. Wederom van der Leeden wist ditmaal het hoofd van van Hellemondt te vinden die vervolgens snoeihard inkopte. Vitesse drong nog meer aan en hachelijke situaties ontstonden er voor het CSW doel maar geen doelpunten. CSW kwam er nog aan aantal malen gevaarlijk uit o.a. via Dennis Prange maar de doelman plukte de bal van zijn schoen. Ook Dave Cornelissen had weinig geluk bij het afronden. Vlak voor tijd kwam Vitesse nog op 3-2 toen de bal via een lob in het doel verdween. Het werden nog benauwde minuten voor CSW maar het lukte de ploeg uit Wilnis om de overwinning over de streep te trekken.

STIEVA METAAL GROEP NIEUWE HOOFDSPONSOR VAN CSW

CSW uit Wilnis en Stieva Metaal Groep zijn een nieuwe hoofdsponsorovereenkomst overeen gekomen voor de Heren 1 van CSW voor een periode van drie jaar. Het contract werd afgelopen zaterdag getekend in de bestuurskamer van CSW in bijzijn van de directeuren  Arjo Oudshoorn en Tom van Yperen van Stieva Metaal Groep en de Penningmeester Jaap Germs van CSW.

De Stieva Metaal Groep is al jaren een trouwe sponsor van CSW en dit seizoen is daarbij geen uitzondering.

Het metaalbedrijf uit Aalsmeer is met ruim 110 medewerkers een omvangrijke organisatie, waarbij het vakmanschap het belangrijkste is. Of het nu gaat om constructies, kozijnen, plaatwerk, Roest Vast Stalen producten of Aluminium boten, voor al het metaal op maat kunt u hier terecht.

De directeuren, Arjo Oudshoorn en Tom van Yperen, zijn beide geboren in Wilnis met een groot hart voor CSW. In hun jeugd hebben zij hier ook gevoetbald en daarbij is voornamelijk de gezelligheid en de liefde voor het spelletje blijven hangen.

 

TON VIANEN RUIM 25 JAAR CONSUL BIJ CSW

Afgelopen donderdag werd Ton Vianen in zonnetje gezet voor zijn verrichte diensten voor de KNVB en CSW over de afgelopen 25 jaren.
In de kantine van CSW hadden de direct betrokkenen van CSW, Bestuur en de familie van Ton zich verzameld. Ton was naar de kantine gekomen voor een bespreking met het 2e team, waarin hij als assistent scheidsrechter fungeert.  Echter eenmaal binnen kwam er voor Ton een vreemde wending. De voltallige selectie en de technische staf was aanwezig maar in plaats van een bespreking over het team, verplaatste het gesprek zich naar de jubilaris.
De KNVB had Floor Baas, oud scheidsrechter en thans KNVB functionaris afgezonden om Ton te eren met de Gouden Speld van verdienste van de KNVB en de bijbehorende Oorkonde. Dit allemaal na een hele mooie/aangrijpende speech over gezamenlijke herinneringen als voetballer, leider, scheidsrechter, team manager, verder haalde Floor nog een stukje geschiedenis aan van CSW.  Floor ging op zijn gebruikelijke manier in over de staat van dienst van Ton.
Een greep uit de taken welke Ton heeft uitgeoefend of nog steeds uitoefent.
–  Consul CSW 1991 tot heden
–  Verenigingsscheidsrechter vanaf 1994 tot heden
–  Elftal leider CSW 1 1996 tot 2000
–  Wedstrijdsecretaris senioren 2004 tot 2007
–  KNVB Scheidsrechter 2006 tot 2015
–  Assistent Scheidsrechter CSW Hr2 van 2016 tot heden
 
Als Consul staat Ton in weer in wind de velden te keuren in het donker rond half acht in de ochtend, is assistent scheidsrechter bij Heren 2 en fluit als het even kan ook nog wekelijks een wedstrijd voor de club, kortom een echte CSW-er.
 
Namens de KNVB en CSW willen we Ton hartelijk danken voor al zijn inspanningen over de afgelopen 25 jaar en hem nog veel plezier wensen bij het uitvoeren van de taken voor KNVB en CSW.
Bron CSW

AS ZATERDAG 16 SEPTEMBER START VSV COMPETITIE

As zaterdag 16 September start de VSV met een Goalmasters Clinic bij v.v. Kockengen van 09.00-13.00 uur.

Dus de teams:

MO8 1 en 2 tevens de jongens JO8:2 en JO7:1 doen hier aan mee.

Nadere informatie vindt je op de site van de VSW www.stichtingvsv.nl.

Tijdens het evenement wordt geld ingezameld voor KiKa. Het programma is als volgt:

  1. Aankomst deelnemers (09.00 uur)
  2. Opening en aanvang Goalmaster Clinic (09.30 uur)
  3. Pauze (circa 10.45 uur)
  4. Vervolg Goalmaster Clinic (11.15 uur)
  5. Einde programma (uiterlijk 13.00 uur)

Bron CSW

Montfoort start bekertoernooi met magere overwinning op promovendus CSW

Na een ruime voorbereiding lijkt Montfoort bijna klaar voor het nieuwe seizoen. De komende weken schuift trainer Aart Jan van Boksel nog met enkele poppetjes, maar voor 90% staat zijn basisteam wel vast In de bekerwedstrijden kan iedereen nog een keer zijn kwaliteiten tonen, waarna vóór de start van de competitie de knoop wordt doorgehakt. Afgelopen zaterdag startte de ploeg tegen het gepromoveerde CSW zonder de voor 3 wedstrijden geschorste Marck van Baal.

 

Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Willemse uit Woerden zette de ploeg veel druk en kwam de ploeg van trainer Servinus nauwelijks buiten de 16 meter. Na slechts 9 minuten was het dan ook raak. Vrije trap specialist Nicolai Verbiest schoot de bal met een mooie krul via de onderkant lat feilloos in het doel, waardoor hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Daarna kreeg Montfoort voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden en pas na een half uur spelen kreeg CSW een eerste mogelijkheid, waarbij de keeper van Montfoort handelend moest optreden. Het slotakkoord was voor Dion Gerritsen, die aan het slot van de 1e helft een grote kans kreeg de voorsprong te verdubbelen, maar de CSW doelman bleek een grote sta-in-de-weg. Na rust leken beide ploegen een metamorfose ondergaan te hebben. Voor de ploeg uit Wilnis was dit positief, want de ploeg tapte duidelijk uit een ander vaatje en zette zowaar druk op het Montfoortse doel. Toch was het Montfoort dat scoorde. Het doelpunt van Miquel Ballo op aangeven van Bart Roelofs werd echter wegens buitenspel afgekeurd. 8 Minuten later was het wel raak. Binnen enkele seconden kreeg Montfoort kans op kans, maar uiteindelijk was een lichte overtreding voor scheidsrechter Willemse aanleiding om Montfoort een strafschop toe te kennen. Het was Bart Roelofs, die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan en zijn ploeg op een 2-0 voorsprong bracht.

 

Lang kon de ploeg er echter niet van genieten, want zo solide als de Montfoortse verdediging in de 1e helft stond en geen kans weggaf, zo rammelde het in de 2e helft soms aan alle kanten. De aansluitingstreffer was echter een lucky shot, waar de verdediging weinig mee van doen had. Van rechts werd de bal hoog ingezet en tot ieders verbazing viel de bal over de doelman in de verste hoek. Enkele minuten later was het opnieuw raak en kwamen beide ploegen tot ieders verbazing op gelijke hoogte. Montfoort leek een moeilijke slotfase tegemoet te gaan, maar het was in de 78e minuut Bart Roelofs, die op aangeven van Miquel Ballo, zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht. In de slotfase zag Eddy Vorm nog zijn inzet op de deklat uiteen spatten , waardoor de eindstand op 3-2 bleef steken.

 

Na afloop moest men constateren, dat de wedstrijd 2 gezichten kende, Daar waar Montfoort in de 1e helft soeverein was, gaf de 2e helft een weifelende verdediging te zien, die het zich soms onnodig moeilijk maakte. In aanvallend opzicht werden voldoende mogelijkheden gecreëerd en met meer scherpte had men de wedstrijd al vóór rust kunnen beslissen. Duidelijk is, dat er in de komende wedstrijden nog enkele puntjes op de i moeten worden gezet, maar dat de supporters een ploeg te zien krijgen met de nodige potentie. Aanstaande zaterdag moet de ploeg afreizen naar Nieuwkoop voor de 2e bekerontmoeting.